HTTPS is not working for UIM Admin Console

Document ID:  TEC1429807
Last Modified Date:  07/14/2017
{{active ? 'Hide' : 'Show'}} Technical Document Details

Products

  • CA Unified Infrastructure Management

Releases

  • CA Unified Infrastructure Management:Release:8.5
  • CA Unified Infrastructure Management:Release:8.51

Components

  • UIM - ADMIN_CONSOLE:UIMADC
Symptoms:

Admin Console URL does not load in UMP when Https (SSL) is configured and the certificate is based on hostname instead of IPAddress.

Environment:
UIM 8.51 + SP1 UMP 8.51 + SP1
Cause:

When https is configured for UMP and Admin Console and the certificate is based on hostname instead of IPAddress the Admin Console URL fails to load from UMP. The direct link  where the hostname can be used is working fine but UMPs default is to use IPAddress.

Resolution:

open the RAW Configuration of the UMP wasp probe on the UMP server with Ctrl right mouse click

open the ump_common section

add New Key

Enter key name:  adminconsole_url

Enter value:  https://<fullqualified hostname of adminconsole host>:<ssl port>/adminconsoleapp/

save the modification

deactivate the wasp probe on the UMP server

activate the wasp probe on the UMP server

start AdminConsole from the Actions pulldown in the USM in UMP and it will come up with the url from the wasp configuration instead with an URL with IPAddress.

 

 

 

Please help us improve!

Will this information enable you to resolve your issue?

Please tell us what we can do better.

{{feedbackText.length ? feedbackText.length : '0'}}/255

{{status}}

Not what you were looking for?

Search Again >

Product Information

Support by Product >

Communities

Join a Community >